آی‌لکس چوب

از ایده تا اجرا رویاتو با ما بسا ز آی لکس چوب

آی‌لکس چوب

از ایده تا اجرا رویاتو با ما بسا ز آی لکس چوب

مراحل ساخت کابینت

مراحل ساخت کابینت

گروه تولیدی آی لکس چوب در این مقاله شما را با مراحل ساخت کابینت آشنا میکند با ما همراه باشید.

ساخت کابینت همانند هر کار دیگری نیاز به دانش و تخصص کافی دارد و دارای مراحل متعددی است. در صورتی که این مراحل با دقت کافی انجام شود می توان کابینت بسیار زیبا و شیکی متناسب با شرایط آشپزخانه ساخت. از گذشته های دور تا کنون به منظور نظم بخشیدن به فضای آشپزخانه و استفاده بهینه از این فضا از طبقات چوبی یا فلزی استفاده می کردند. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی این طبقات مدرن تر شده و جای خود را به کابینت های شیکی داده اند. برای ساخت کابینت ها معمولا از چوب یا MDF استفاده می کنند که هر کدام مزایای خاصی دارد.تنوع کابینت ام دی اف MDF بسیار بالا است و می توان آن ها را به صورت اختصاصی تر نیز سفارش داد. با ما همراه باشید تا آموزش ساخت کابینت را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

 

دوره آموزش کابینت سازی

برای فرایند ساخت کابینت با هر ابعاد و جنس مختلفی باید دو مرحله اصلی ساخت و نصب کابینت اجرا شوند. هر یک از این مراحل دارای پروسه جداگانه ای هستند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

مراحل ساخت کابینت

اندازه برداری آشپزخانه

پیش از طراحی و ساخت کابینت برای هر آشپزخانه ای باید ابتدا اندازه محیط آشپزخانه و محل تاسیسات اندازه گیری شود. این مرحله دربرگیرنده موارد زیر می باشد:

ابتدا باید نوع و محل اجاق گاز مشخص گردد. برای اجاق گازهای معمولی ۹۰ سانتی متر را فضای خالی قرار می دهند، در حالی که برای اجاق گازهای صفحه ای فضای زیر آن نیز  کابینت نصب می گردد. توجه داشته باشید که در آموزش ساخت کابینت بسیار مهم است که انشعاب لوله گاز، دودکش هود و برق در نظر گرفته شود. معمولا برای نصب هود به طور متغییر بین ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر فضا نیاز است، که این مسئله بر اساس نوع هود وسلیقه دانشجو که می خواهد بالای هود کابینت داشته باشید یا خیر بستگی دارد. برای نصب لباسشویی و ظرفشویی نیز باید ۶۰ سانتی متر برای هر کدام خالی در نظر گرفته شود. پس از تعیین محل یخچال و سینک نیز باید به ترتیب برای هر کدام فضایی به ابعاد ۹۵*۱۸۰ سانتی نتر و۶۰-۱۲۰ سانتی متر اختصاص داد.

ارائه طرح پیشنهادی

برای آنکه بتوان کابینتی را ساخت که مورد پسند مشتری باشد باید ابتدا یک پیش طرح آماده نمود و زوایای آن را برای مشتری توضیح داد تا بر اساس سلیقه او طرح نهایی را پیاده سازی کرد.

[caption id="attachment_2304" align="alignnone" width="761"]مراحل ساخت کابینت,فرایند ساخت کابینت, مراحل ساخت کابینت[/caption]

طراحی کابینت

پس از طی دو مرحله بالا زمان آن فرا رسیده که طرح کابینت را به صورت مهندسی بر روی کاغذ اجرا نماییم. برای این منظور باید از نرم افزارهایی طراحی مانند ۳Dmax  و Catia استفاده نمود. در این مرحله از ساخت کابینت باید نوع سیستم آشپزخانه (راهرویی، V شکل، U شکل و L شکل) مشخص گردد. همچنین باید مثلث دستیابی آشپزخانه که شامل سینک، یخچال و اجاق گاز است نیز رعایت شود و طوری طراحی گردد که در کوتاه ترین زمان ممکن بتوان به آن ها دسترسی داشت، در نهایت باید زیبا ترین طرح کابینت را برای آشپزخانه با توجه به در نظر گرفتن سایر بخش های خانه طراحی نمود.

تعیین نوع مصالح مورد استفاده و رنگ آن ها

برای ساخت بدنه و درب کابینت ها مصالح مختلفی وجود دارد. معمولا بدنه کابینت ها را از جنس تخته خرده چوب و MDF همراه با روکش های مصنوعی و طبیعی می سازند و رویه کابینت ها چون بیشتر در تماس با  افراد و وسایل مختلف قرار دارد باید از صفحات مقاوم در برابر حرارت و نفوذ آب مانند روکش های فرمیکا MPL ساخته شوند. در این مرحله مشتری باید رنگ کابینت را بر اساس کاتالوگ هایی که در اختیار او قرار می گیرد انتخاب نماید. در فرایند ساخت کابینت همیشه مصالحه حرف اول را می زند. چون اگر مصالح و رنگ مناسب انتخاب نشود کار شما با موفقیت روبرو نمی شود.

تعیین ضخامت اندازه برش ها

یکی از موارد بسیار مهمی که در ساخت کابینت باید به آن توجه نمود ضخامت یکسان و مناسب قطعات برش خورده است. در محاسبه اندازه برش ها باید به دیواری یا زمینی بودن کابینت دقت نمود. امروزه برای تولید کابینت های زمینی استاندارد از صفحات لبه گرد استفاده می کنند که دارای عرض ۶۰ سانتی متر، عمق ۵۶ سانتی متر و ارتفاع ۷۲ سانتی متر می باشد. این اندازه ها برای کابینت های دیواری به ارتفاع ۷۰ الی ۹۰ سانتی متر و عمق ۳۰ الی ۳۵ سانتی متر تغییر می کند.

برش قطعات با اندازه های تعیین شده

برش کاری دارای دو مرحله  خرد کردن ورقه ها و اندازه گیری دقیق تخته ها می باشد. در این مرحله فاکتورهایی مانند ضخامت PVC،تابیدگی ورق ها، بدنه،پاسنگ ، پشت بدنه ، بلنت و تاج و همچنین خش خوردگی سطوح کنترل می شود و تمامی عیوب رفع می شوند. در ساخت کابینت مدرن برش کاری معمولا با ظرافت بیشتری انجام میشه تا کابینت ها زیبایی بیشتری رو به ارمغان بیاورند. برخی از مراحل آموزش ساخت کابینت نیاز به مهارت کار با لوازم دارد که شما می توانید با شرکت در دوره آموزش کابینت سازی ما این مهارت ها را به صورت حرفه ای یاد بگیرید.

لبه چسبانی

این مرحله در ساخت کابینت بیشتر جنبه زیبایی و محافظت از لبه ها در برابر ساییدگی و نفوذ آب دارد. برای لبه چسبانی معمولا از نوارهایی با سایزهای مختلف استفاده می شود و بهتر است به منظور ظرافت و زیباتر شدن کار این مرحله با روش ماشینی انجام شود.

شیار زنی و سوراخ زدن قطعات

در کابینت های زمینی و دیواری به منظور قرارگیری فیبر پشت بند کار از شیار زنی استفاده می کنند، این شیارها نسبت به پشتی بدنه باید ۱۷ سانتی متر فاصله داشته باشند. پس از آن باید محل سوراخ های ریل کشو، سوراخ های اتصال بدنه و سایر سوراخ ها مشخص گردد. سوراخ زدن موجب تمیزی کار و سرعت بخشیدن به مونتاژ می گردد.

مونتاژ

پس از گذراندن تمامی مراحل بالا نوبت به مونتاژ و وصل کردن قطعات به یکدیگر می باشد تا در نهایت بتوان کابینت را به راحتی نصب نمود. در آموزش ساخت کابینت مرحله مونتاژ را مرحله ای مهم می دانند چون این مرحله در صورتی که با دقت کامل انجام نشود، در همان ابتدای کار شما را دچار مشکل می کند.

[caption id="attachment_2306" align="alignnone" width="775"]مراحل ساخت کابینت مراحل ساخت کابینت[/caption]

 

مراحل نصب کابینت

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ساخت کابینت شامل مراحل نصب نیز می شود که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم.

  1. تعیین محل دقیق کابینت ها و علامت گذاری بر روی دیوار
  2. نصب اتصالات محکمی مانند اتصال ۴۵ بر روی دیوار به منظور قرارگیری محکم کابینت بر روی آن. این اتصالات موجب می شود تحمل بار کابینت زیاد گردد.
  3. نصب کابینت های زمینی یا دیواری درمحل خود و فیکس نمودن آن با پیچ و مهره
  4. پس ازنصب کابینت نوبت به اندازه گیری و برش طبقات کابینت و درب های نمای اپن می گردد. این قطعات باید چند میلی متر کوچک تر باشند.
  5. لبه چسبانی درب های نما و طبقات کابینت. برای این منظور از نوارهای PVC با ضخامت ۱ الی ۲ میلی متر استفاده می گردد.
  6. نصب لولا، درب و دستگیره. با انجام این مرحله به درستی عملیات ساخت کابینت به اتمام می رسد.

امیدوارم توانسته باشیم با ارائه مطلب در حوزه فرایند ساخت کابینت اطلاعات شما را در این زمینه افزایش دهیم و توسط این مقاله بتوانید به ساخت کابینت مدرن و بر اساس ویژگی های مد نظر خود بپردازید.

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد